2018. október 28., vasárnap

JÁSPIS

A Jáspist az emberek ősidők óta ismerik, a Biblia is említi, valamit sok keleti mondában, történetben is szerepel, szerencsekőnek tartották, számos legenda fűződik hozzá.
A jáspist gyógyításra is használták a kristályterapeuták.
Minden követ másképp kell kezelni, a hegyikristály a naptól töltődik fel, van, amelyik követ vízbe, vagy borba áztatják. A jáspis különlegessége az, hogy a lenyugvó nap sugarait gyűjti össze. A kő magába zárja a nap erejét és melegét és megőrzi azt a sötétségben. Figyeljünk arra, hogy a jáspis érzékeny kő, soha ne engedjük túlzottan lehűlni, átfagyni. A jáspis eleme a tűz, az alsó csakrára van nagy hatása.
A jáspis testi hatása
Süketség, hallásproblémák, fülzúgás javítására használták, de arcüreg és fogfájás esetén is javallott. A követ a szájba kell venni és ott tartani, hogy átvegye a belső melegséget. Mély lélegzéssel az energiacsatornák kitisztulnak. Fülfájásra egy nagyobb jáspis darabot helyeztek a fülre.
Köszvény és ízületi problémák esetén is hatásosnak mondják. Az enyhén felmelegített követ kell oda tenni, ahol fáj. A kezelést egymás után többször ismételni kell, addig, amíg a duzzanat el nem múlik, csökken a fájás. Szívgyengeség esetén a vörös jáspist javasolták a szív felett hordani.
Alvásproblémákon is segít a jáspis amulettet, vagy gyöngysort vegyük fel éjszakára. nyugtalan alvás, horkolás esetén is alkalmas. A jáspist Indiában a kígyó és pókmarás ennen védelmező kőnek is tartották, gyermekek számára.
A jáspis lelki hatása
A várandós anyák is hordtak jáspis ékszert, hogy a születendő gyermek erős és egészséges legyen, védve az ártó energiáktól.
A problémamegoldás köve, vegyük a szánkba, vagy akasszuk a nyakunkba és így ellazulva a gondok gyökeréig tudunk hatolni és a megoldás is előkerülhet. A zavaros gondolatok kitisztulnak, a meditáció összefogottabb lesz, így a jáspis malák nagyon népszerűek Tibetben is.
Nagyobb döntések előtt is segít a logikus és józan ítélet meghozatalában, lelkierőt és lendületet ad, hogy át tudjunk lendülni a holtpontokon. A párkapcsolatban békét és megnyugvást hoz, erősíti a pozitív energiákat, a belső melegséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése